Mitä Markkinointiratkaisuja Pienyrittäjälle

On uutiskirjettä, jota pitää lähetellä kuukausittain, on sosiaalinen media, jota päivitellään joka päivä ja on blogia ja kotisivuja, joiden sisältöä pitää ylläpitää viikoittaisilla toimenpiteillä ja siihen päälle on vielä tuhansia muitakin erilaisia markkinoinnin keinoja ja välineitä, jotka kaikki pitäisi jäsenellä ja suunnitella omalle yritystoiminnalle kannattavaksi ilman sitä, että ne vievät kokonaan yrittäjän ajan pois liiketoiminnassa.

Tapahtumia ja messuja saatetaan lisätä vuosisuunnitelmiin ja maksullista hakukonemainontaa sekä mainoksia kuukausi tasolla. Kuinka tällaisessa markkinoinnissa voi yksityisyrittäjä pysyä mukana, sitä tarkastellaan seuraavaksi

Some rutiini käyttöön

Sosiaalinen media on yksi suurimpia verkostoja ja paikkoja, jossa yrittäjä kuin yrittäjä huomaa olevansa mukana. Sitä kautta asiakkaisiin, niin uusiin kuin kanta-asiakkaisiinkin pidetään yhteyttä. Jos sosiaalinen media jää jalkoihin kaikessa muussa tekemisessä, voi se tehdä merkittävän lovin yrittäjän tuloille. Some kun valtaa tällä hetkellä edelleenkin uusia markkina-alueita ja se päivittyy, muuttuu ja elää jatkuvasti joka hetki ja joka sekunti. Markkinointiin kuluu aikaa, se miten siitä saadaan tehokasta aikaa, on toinen juttu. Kaiken ydin asia onkin rutiinit ja tavat, jotka muotoutuvat helpoksi ja toimivaksi yrittäjälle. Jos sosiaalista mediaa on tarkoitus ylläpitää päivittäin ja jatkuvasti on sille ehkäpä hyvä hankkia oma laite. Oli se sitten tabletti tai puhelin, on kaikkien lähteiden ylläpitäminen helpompaa silloin kun ne eivät sekoitu oman tekemisen ja oman yksityisen sosiaalisen median ja verkoston ympärille. Jos kaikki löytyy samasta puhelimesta, ne helposti kuormittavat ja kumpaakaan ei voida enää erotella toisistaan. Siksi sosiaalisen median asiat kannattaa ulkoistaan omaan laitteeseen. Silloin siitä pääsee myös lomalle ja yksityiselämän asiat voidaan jättää erikseen työasioista. Tällaisen laitteen voi myös ulkoistaan hetkellisesti toisen vastuulle. Yrit omaan laitteeseen. Silloin siitä pääsee myös lomalle ja yksityiselämän asiat voidaan jättää erikseen työasioista. Tällaisen laitteen voi myös ulkoistaan hetkellisesti toisen vastuulle. Yrityksillä usein voi olla Instagram, Facebook tili, YouTube kanava, Snapchat, WhatsApp, e-mail ja kotisivut hoidettavanaan. Samoin oma numero, joka on erillinen numero yksityisyrittäjällä. Kun nämä ladataan ja laitetaan yhteen laitteeseen ja yrittäjä haluaa lomalle, on laite annettava vastuu henkilölle kokonaisuutena eteenpäin ja ohjeiden kera jatkumon ja markkinoinnin ylläpitäminen on helppoa. Kun laite löytyy suhteellisen usein aina samasta paikkaa ja siihen paneudutaan aktiivisen someyrittäjän tavoin vaikkapa kaksi kertaa päivässä, on siihen helppo rakentaa rutiineja ympärille. Jos viestit ja keskustelut sekä kommentit katsotaan aamupäivällä kahvin kera ja uudet julkaisut sekä seuraavan päivän suunnitelmat vahvennetaan ja esi-valmistellaan iltapäivällä viimeiseksi asiaksi ennen työpäivän pulkkaan laittoa, tulee tavasta rutiini, jota on helpompi ylläpitää.

Kaikki sähköiseksi yhden laitteen alle

Jos kaikki yritykseen liittyvä toiminta löytyy yhden laitteen alta, on oltava tarkkoja laitteen turvallisuudesta. Salasanasuojaus, virustorjunta ja tietojen katoamiseen liittyvät varmuuskopioinnit kannattaa katsoa kuntoon. Kalenteri, muistiinpanot ja to do lista voi roikkua samassa laitteessa sähköisenä mukana ja näin koko yrityksen toiminnan hallitseminen on päätynyt vaikkapa yhteen tablettiin. SIM kortillinen tabletti voi toimia myös puhelimena ja siihen saadaan markkinointi materiaaleista lähtien kuvattua vaikkapa kirjanpitoa varten tarvittavat tositteet ja kuititkin. Näin koko yritys toimii hallittuna ja jatkuvaa kaaosta, mitä mistäkin löytyy ei tarvitse olla. Laite tulee pitää päivitettynä ja hyvässä tallessa sekä sitä on syytä päivittää tarpeen tullen uudempaan ja parempaan versioon varsinkin silloin, jos sen käyttö on joka päiväistä. Erilaiset sähköiset pilvipalvelut helpottavat myös kommunikointia vaikkapa kirjanpitäjän kanssa ja uusia sovelluksia ja apuvälineitä tulee markkinoille jatkuvasti.