Löydä hyviä työntekijöitä

Hyvät työntekijöitä ovat luotettavia, voit luottaa heihin. He ovat huolehtivaisia, ahkeria, hyviä johtajia sekä seuraajia. Jotkut heistä kuitenkin siirtyvät toiselle tasolle. He ovat todella hyviä työntekijöitä ja ne joilla on taitoja, tekevät vaikutuksen.

Hyvät ja loistavat työntekijät ovat erilaisia muista ja he pitävät siitä. Ja vaikka he saattavat näyttää oudolta tai kiusallisilta, he muuttavat työpaikan hauskaksi paikaksi ja he voivat muuttaa passiivisen ryhmän mieltymykset ja näkymät. Hyvät työntekijät ovat niitä, joilla on yleensä parhaat ideat.

He tietävät, milloin perääntyä ja vetäytyä syrjään. He tietävät milloin on aika leikkiä ja milloin olla vakavia. He eivät ole niin kiinnostuneita aseman kuvauksesta. Mitä pienempi yritys on, on tärkeää työntekijöille sopeutua helposti riippumatta heidän asemastaan mikä heidän työnkuvansa ovat. Kun esimerkiksi jonkin todella tärkeän asiakkaan suunnitelma on vaarassa, erinomaiset työntekijät tietävät ongelman kertomatta asiakkaalle ja he suorittavat tarvittavan tehtävän. Vaikka tämä ei välttämättä aina ole heidän työnkuvansa.

Hyvän työntekijän joitakin ominaisuuksia

Hyvät työntekijät ylistävät ja kehuvat kollegoitaan julkisesti. He tunnistavat toisten panoksen, avun ja tuen. Mitä vain valitettavaa heillä on, he pitävät ne itsellään. Jotkin ongelmat on parempi selvittää suljettujen ovien takana, ei näkyvillä.

Hyvät työntekijät puhuvat suoraan kun muut eivät. Heillä on yleensä tunne, mikä kollegoitaan vaivaa ja he esittävät oikeita kysymyksiä esimiehilleen. He myös pitävät siitä, kun he voivat osoittaa jonkin vääräksi. Meidän on muistettava, että tämä edistyminen tulee epäilystä.

Hyvät työntekijät käyttävät asianmukaisia prosesseja tekemään työtänsä. Toisaalta loistavat työntekijät käyttävät samaa prosessia, mutta pyrkivät samalla oikaisemaan ja parantamaan niitä, ei vain heidän itsensä takia, mutta yleisen hyvän ja yrityksen hyvinvoinnin takia.

Kuinka löytää näitä työntekijöitä

Otetaan esimerkiksi Google, valtava multikansallinen yritys, joka on hyvin tunnettu sen työntekijöiden etsimisestä, haastattelusta ja palkkauksesta. Yritys tunnetaan myös siitä, kuinka se kohtelee työntekijöitään sen jälkeen kun se palkkaa työntekijän, he ovat osa perhettä. Google muuttaa maailmaa monella eri tavalla ja jos sen oma henkilöstö ei olisi erityisiä, lahjakkaita ja innovatiivisia, se ei voisi tehdä sitä. Tässä on joitakin strategioita tämä yritys noudattaa. Voit sisällyttää sen omaan yritykseesi.

Haastatteluprosessi on kaikki kaikessa. Ansioluettelo voi olla todella vaikuttava ja yksityiskohtainen luettelo jonkun tutkinnoista ja menestyksistä. Mutta haastattelu voi paljastaa jos ehdokas on vain tylsä ihminen, jolla ei ole ikinä ollut omaa ideaa.

Menestyneet liikemiehet usein mainitsevat, että heidän menestyksensä johtuu kumppaneista, yhteistyökumppaneista ja lahjakkuuksista yrityksessä. He kuitenkin harvoin paljastavat, kuinka nämä ihmiset palkattiin. Se on koska harvat ihmiset ovat hyviä haastatteluissa. Ja niillä, joilla ei ole mieltä jakaa äärimmäisen kivualiasta ja monimutkaista prosessiaan, joka johti heidät siihen, missä he ovat nyt.

Rekrytoijilla on tapana tutkia henkilöä verkossa. He haluavat tarkistaa heidän työhistoriansa, projektit jossa he ovat olleet mukana ja heidän menestyksestään. Sitten he muodostavat kysymyksiä siten, että ne kaivavat syvemmälle ja haluavat oppia, miksi he onnistuivat tai epäonnistuivat projektissa. Mikä oli heidän asemansa projektissa? Jos he kuuluivat dynaamisiin tekijöihin vai yksinkertaisesti seurasivat ohjeistusta.

Rekrytoijan tarkoitus on löytää jonkun potentiaalin rajat, ei tehdä miellyttävää keskustelua. Voit olla eri mieltä toisen mielipiteen kanssa, useimmiten vain tarkistaa, miten he puolustavat sitä. Voit kysyä menneisyydestä, ei vain selvittääksesi mitä tapahtui, mutta oppia mitä ehdokas on saanut kokemuksesta.

Yleinen väärinkäsitys on, että paras kollega on se, jonka kanssa voit mennä ulos drinkille. Tämä on iso ansa. Kun kaikki samassa tilassa ovat tasa-arvoisia ja ystäviä, se luo homogeenisuuden, joka ei ole meille hyväksi. Kukaan ei kyseenalaista tai epäile ketään ja ryhmän mentaliteetti on ennalta asetettu eikä se koskaan siirry eteenpäin. 

Ryhmä, joka koostuu yksilöistä, joilla on täysin erilainen tausta ja enemmän mahdollisuuksia  olla voittava joukkue. Jokaisen värin, kansallisuuden, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen, kehon tyypin, lahjakkuuden ja vamman ihmiset tuovat tiimiin moninaisuutta, jota se tarvitsee toimiakseen yhteiskunnassa, joka sisältää kaikkia näitä ihmisiä.