Hyviä liikeideoita naisena

Jokainen, jolla taitoa, tietoa tai halua riittää, voi perustaa yrityksen. Naiset pärjäävät siinä missä miehetkin, mutta mitkä voisivat olla sellaisia liikeideoita, jotka voisivat toimia parhaiten juuri naisen perustamana? Nämä liikeideat ovat tietysti myös miesten toteutettavissa, mutta olemme poimineet tähän muutamia vinkkejä liikeidean keksimiseen. Näissä hommissa naisena olemisessa on hyötynsä!

Mieti omia taitojasi

Mieti, mitkä ovat vahvuuksiasi. Missä olet hyvä? Voisitko muuttaa taitosi liikeideaksi? Mieti, tarvitsetko liiketoimintaasi toimistoa, toimipaikkaa vai työskenteletkö kotonasi. Parasta on, jos pääset toteuttamaan itseäsi luonnollisella tavalla, eli sellaisella, joka miellyttää itseäsi. Liikeideaa on hankala pitää yllä, mikäli et pidä työstäsi.Onko sinulla jokin oma vapaa-ajan harrastus, jota voisi harjoittaa työnä? Joku voi esimerkiksi valmistaa saippuoita lähipiirilleen, mutta kaikilla ei käy edes mielessä, että tätä voisi itseasiassa tehdä työkseen. Ihmiset arvostavat käsintehtyjä asioita ja ovat yleensä valmiita maksamaan aidosta käsityöstä. Jos brändi on luonnollinen, on tuote vieläkin houkuttelevampi. Mikäs sen parempaa kuin rakkaudella tehty tuote, joka ei ole väkisin keksitty, vaan se on valmistajansa intohimo?

Niinkutsutut naisten alueet

Kuten sanottua, myös miehet voivat lähteä harjoittamaan lähes mitä tahansa ammattia. On kuitenkin joitain ammatteja, joissa naisilla on etulyöntiasema. Tällainen ammatti voisi olla esimerkiksi naistenvaatesuunnittelija. Nainen osaa kuvitella vaatteet itsensä päällä ja vaatteen sovittaminen onnistuu heti ilman mallin palkkaamista. Miessuunnittelijan tulisi palkata hommaan erillinen, naispuolinen malli, jotta vaatteen sopivuus voitaisiin arvioida ja vaate viimeistellä.

muotisuunnittelija

Naiset ovat etulyöntiasemassa myös silloin, kun on kyse naisten kehosta ja terveydestä. Siksi esimerkiksi kosmetologiyritys sopii naiselle hyvin. Naisen iho eroaa miehen ihosta ja usein nainen tuntee naisen ihon ja sen mahdolliset ongelmat. Toki tulisi ensin käydä kosmetologin koulutus.Alusvaatesuunnittelijan vahvuuksiin kuuluu tietämys, minkälaiset alusvaatteet ovat mukavat ja millaisista materiaaleista ne kannattaa valmistaa. Miehelle ei välttämättä tule mieleen tarkistaa epämukavia saumoja tai kohtia, joissa nainen voisi tarvita enemmän tukea. Nämä ovat yksityiskohtia, joiden kanssa on vain hyödyksi, mikäli yrittäjä on nainen. Nainen tuntee naisen parhaiten ja siksi esimerkiksi tämä voisi olla mainio liikeidea naiselle.

Työtä kotona?

Monet kotiäidit ovat havahtuneet siihen, että he voisivat tehdä työtä kotoa käsin. Kätevää on tehdä töitä iltaisin, kun lapset ovat nukkumassa. Sopivia töitä voidaan keksiä taitojen mukaan. Yksi tämän hetken trendeistä on tehdä kirjoitustyötä. Kaikki netissä oleva teksti on jonkun kirjoittamaa ja kirjoittajia tarvitaan kipeästi. Lisäksi kotona voidaan tehdä monenlaista muutakin työtä, kuten grafiikkaa, kielenkäännöksiä tai vaikka puhelimitse tapahtuvaa asiakaspalvelutyötä. Myös oikolukua ja käännösten tarkistusta on tarjolla.Edellämainitut työt sopivat kaikille sukupuolesta riippumatta, mutta lähdimme miettimään liikeideoita kotiäidin näkökulmasta. Suomessa on paljon myös koti-isiä ja työt sopivat heille aivan yhtä mainiosti.

Työtä kotona

Kotona työtä voi tehdä freelancerina tai yrittäjänä toiminimellä. Nykyään työtä on mahdollista tehdä niinkutsuttuna kevytyrittäjänä, jolloin työn suorittaja selviää ilman rasittavia paperitöitä ja laskutus on ulkoistettu. Esimerkiksi OP tarjoaa kätevän kevytyrittäjäpalvelun, jonka kautta moni hoitaa laskutuksensa silloin, kun yrittäjä haluaa tienata ilman yrittäjän monia velvollisuuksia. Yrittäjä saa OP-Kevytyrittäjä -palvelun kautta oman y-tunnuksen ja yrittäjä hyötyy arvonlisäveron alarajahuojennuksesta. Yrittäjä voi keskittyä palveluidensa tarjoamiseen ja OP hoitaa loput. OP:n kautta hoituu myös kirjanpito, joka voisi muutoin olla monimutkaista ja aikaa vievää. Palvelu on maksullinen 30 000 euron liikevaihtoon saakka, jonka jälkeen palvelu on yrittäjälle maksutonta loppuvuoden ajan.