Digitaalisen markkinoinnin ammattilaiseksi

Digitaalinen markkinointi on nykyaikana suosituin ja myös verrattain edullinen markkinointiväylä. Digitaalisen markkinoinnin laajat opinnot pitäisi sisällyttää jo peruskoulutukseen, sillä nykyään myös itsensä markkinointi koulu- ja työtä hakiessa on entistä keskeisemmässä roolissa. Digitaalinen markkinointi on tärkeässä roolissa niin jättimäisillä suuryrityksillä kuin pienillä muutaman hengen yrityksilläkin. Digitaalisen markkinoinnin ansiosta kuluttajat saavutetaan paremmin iästä tai sukupuolesta riippumatta. Lisäksi yritykset voivat segmentoida asiakaskuntaa erilaisten sosiaalisten medioiden kautta sekä tilastoida markkinoinnin tuotettavuutta ja käytettävyyttä. Myös digialan ammattilaiset ovat huomanneet lisääntyneen kysynnän ja tarpeen digitaalisen markkinoinnin koulutuksen saralla ja digitaalista markkinointia voikin nykyään opiskella useissa eri oppilaitoksissa niin kurssien kun kokonaisien tutkintojenkin tavoin. Mikäli haluat perehtyä digitaalisen markkinoinnin maailmaan, lue alta suositut koulut sekä kurssi tarjonnat.

Digitaalisen markkinoinnin opiskelu mahdollisuudet

WebAkatemia sopii kaikille työssäkäyville hyväksi koulutuspaikaksi, sillä akatemia toteuttaa kurssit täysin etänä erilaisten webinaarien ja verkkokoulutusten tavoin. Kurssit ovat lyhyitä intensiivi- kursseja.  WebAkatemian kurssivalikoimasta voit valita juuri itsellesi tärkeät kurssit kuten esimerkiksi kurssi nettisivujen teosta, hakuoptimoinnista tai vaikka Facebook ja Instagram markkinoinnista. WebAkatemian kurssi opettajat ovat vankkoja digimarkkinoinnin asiantuntijoita. Kurssit ovat maksullisia. Lisätietoja kurssi tarjonnasta löytyy  WebAkatemian nettisivuilta.  Mikäli mielit saavasi digitaalisista markkinoista vähän laajemman käsityksen ja toivot pidempää koulutusta, voi Markkinointi-instituutti olla sinun koulutuspaikkasi. Markkinointi-instituutti tarjoaa digitaalisen markkinoinnin koulutusohjelman, kestoltaan 4-10 kk. Kurssit voit ajoittaa omien aikataulujesi mukaan, joten ohjelma sopii myös työn ohella opiskeltavaksi. Koulutusohjelma on WebAkatemian kursseja hinnakkaampi, mutta koulutusohjelma sisältää kaikki keskeiset digitaalisen markkinoinnin teemat kuten markkinoinnin automaatio, hakukoneoptimointi, verkkokaupan perustaminen ja hallinta sekä sosiaalisen median työkalut ja markkinointi. Markkinointi-instituutti sijaitsee Espoossa sekä Oulussa ja verkossa työskentely on yksi oleellisimpia opiskelutapoja. Markkinointi-instituutissa voit suorittaa halutessasi myös yksittäisiä kursseja. Lisätietoja Markkinointi-instituutista löydät täältä.

IAB Finland

Oletko englannin kielitaitoinen ja toivot saavasi koulutuksesta myös kansainvälisesti merkittävää etua? IAB Finland voi olla sinulle oikea valinta. IAB tarjoaa vuoden kestävän digitaalisen markkinoinnin koulutusohjelman, sisältäen suurilta osin verkko-opiskelua, mutta myös muutaman lähipäivän, kirjallisia tehtäviä sekä tentin. Koulutus toteutetaan englannin kielellä ja se on myös maksullinen. Koulutusohjelmasta valmistunut saa käyttää ammattinimikettä Dip DigM, joka kertoo, että olet digitaalisen markkinoinnin laaja-alainen ammattilainen.  Lisäksi IAB tarjoaa digimarkkinoinnin sertifiointiohjelman sekä jatko opiskelu ohjelman digitaalisen markkinoinnin perustutkinnon käyneille. Mikäli taas olet jo digialan ammattilainen ja toivot päivitystä tiedoillesi ja taidollesi. Tai oletko vasta valmistunut tai siirtynyt uusiin työtehtäviin ja kaipaat tukea digitaalisen markkinoinnin osa-alueella. Voikin olla hyvä idea ilmoittautua Helsingissä yhden päivän kestäviin koulutuksiin. Tässä tapauksessa kannattaa suunnata Hopkins Oy:n sivuille. Koulutus tarjonta on vaihteleva ja luennoitsijoina toimii joukko digimarkkinoinnin huippuosaajia. Koulutuspäivästä maksat kertasumman ja siihen kuuluu lounas ja kahvi. Lisäksi koulutuksesta saat materiaalit myöhempää kertausta varten sekä todistuksen osallistumisesta, jota voit hyödyntää työnhaussa. Koulutuksen järjestetään Helsingin ytimessä Radisson Blue hotellissa.

Digitaalinen markkinointi osana korkeakoulututkintoa

Digitaalinen markkinointi on tietenkin sisällytettynä myös markkinoinnin ammattikorkeakoulu- ja yliopisto tutkintoihin. Tutkinto vaihtoehtoja ovat esimerkiksi ammattikorkeakouluissa suoritettava tradenomitutkinto tai yliopistossa suoritettavat markkinoinninkandidaatti- ja maisteri ohjelmat. Tradenomiksi voit opiskella pääkaupunkiseudulla esimerkiksi Haaga-Heliassa ja Laureassa. Haaga-Helia tarjoaa lisäksi erilaisia yksittäisiä digimarkkinoinnin webinaareja sekä kursseja. Aalto- yliopisto puolestaan tarjoaa kandidaatti ja maisteri tason markkinointi opintoja.

Digitaalinen markkinointi osana korkeakoulututkintoa

Digitaalinen markkinointi sekä muu digiosaaminen on nouseva ala ja tulevaisuudessa tulee digitaalinen markkinointi varmasti nostamaan suosiotaan kaikenlaisten tutkintojen ohella, sillä onhan digiosaaminen nykyään lähes välttämättömyys työssä kuin työssä.